Friday, June 15, 2012

koleksi handphone ku!!!



semua....

tjuk pn koleksi handphoneku kan mstilah nak cerita pasal handphone.....


1-nokia 3610



ni la hp 1st sydh...bli guna duit rya....msa tu form 2 nk msuk form 3 kalau tak silap....
hp ni rm100 kalau x silap sydh la...ntah la sydh pn dh tak ingt....hp ni best sebabnya keypad dia lembut sangat and senang nak taip mesej.....


2-nokia 8310



ni pulak hp yg kedua....tukar hp ni sebabnya hp 1st dh buat hal...biasalah hp 2nd hand la katakan....
tapi hp ni 2nd hand jgk....beli guna duit  sendiri ok...x penah pun minta-minta kat mama nak beli hp....
berdikari gitu.....perasan la pulak....
hp ni x best la...dah la kecil keypaid keras pulak tu...tak sedap nak taip mesej...lepas tu tukar hp lg..hehe

3-i mobile 200


ni la hpnya.....mk sdra sydh yg hadiah kan sebab sydh dpt 5a masa UPSR....dh tingkatan 3 baru la dapat hadiahnya...3 tahun menunggu.....hp ni boleh tahan la tapi yang tak bestnya mesej boleh simpan 30 mesej ja...cikit kan?bagi org yg kuat mesej mcm sydh ni mmg azab la...asyk nak kena padam mesej ja....

4-nokia 2760

hp i-mobile rosak so sydh kumpul duit beli hp baru....hp nokia lipat.....terasa nak guna hp lipat la pulak...macam cun ja bila pakai hp lipat ni....perempuan la katakan....best hp ni ,ni hp 1st yg sydh beli guna duit sendiri and baru bukannya 2nd hand macam hp yg sebelum ni......ingt la harga dia rm260...mahalkan?sekarang ni kalau harga macam tu dah boleh dapat samsung corby......

5-nokia 2630

hp lipat tu sydh guna sebulan ja sebabnya dia tak ada memory kad .....memory dalam just 9mb...ckt sangat...bila simpan mesej bnyk2 terus ja lembab macam siput sedut ja.....so sydh pun tukar la hp ni.....yg ni memory 10mb...up cikit tp still tak da memory kad....

6-nokia 3110

hp ni sydh dapat hadiah lg....hp yg dulu hadiah dari mk ndak kali ni hadiah dr mk su pulak...hadiah untuk pmr......

7-sony w350



ingt tak hp nokia 2630 tu?sydh trade in dia and sydh beli hp ni....x best la hp ni guna semalaman ja lpas tu esoknya tukar hp lain...

7-sony r306


hp ni yg sydh tukar....


best guna sbb keypad dia bulat2 and rata ja.....so sekarang ni sydh guna 2 biji hp la...hp sony r306 and nokia 3110 classic...tp malangnya dua2 hp ni kena curi masa sydh exam spm....dua2 sekali dia kebas...kjam kan?sedih sangat masa 2....exam fizik....tp sydh +ve kan diri...sydh cakap kat diri sydh yg lupakan dulu pasal hp tu and concentred pd exam...bla dah berjaya nanti sydh boleh beli hp yg lagi hebat dari hp yg kena curi tu......

8-nokia 1600


actually ni hp kawan sydh...anis nama dia...sydh dh tak da hp so dia pnjm kan sydh hp dia ni sampai la sydh dapat hp bawah ni....

9-csl blueberry @500


mengadu la kat abah yang hp hilang masa exam spm ari tu so abah janji dia nak belikan hp baru tapi tak pun.....dia bagi hp yang dia dah guna tp ok la kan daripada tak da hp langsung.....so guna ja lah yang mana yang ada....sydh kja dua bulan masa lepas spm semata-mata nak beli hp idaman....nak tau apa hp idaman sydh???




............












................















.................








10-sony ericsson c903


hehe...ni la hp idaman sydh...ingt tak sydh penah janji dengan diri sydh masa exam spm dulu yg sydh akan beli hp yg lagi canggih bila sydh dh berjaya....ni la hasilnya....sydh beli masa hari sydh dapat keputusan spm.....sydh beli hp ni dengan harga rm800++ sebabnya masa sydh beli hp ni baru ja keluar......hp ni paling best yang penah sydh guna sebabnya...

ada 3.5g
kamera 5mp
ada flash and auto fokus
memory kad boleh masuk sampai 16gb
keypad lembut


11-csl i208


masa exam ari tu kan hp sydh kena curi 2 biji so sydh ganti la balik 2 biji...hehe..(melampau betul la sydh ni..membazir duit ja...)

12-nokia c3


lawakan?hp sony slide dah rosak la...sydh kan ganas...guna pulak hp slide memang x sesuai la....habis semua keypad dah x function so beli la hp nokia c3 ni...LIMITED EDITION tau....sydh beli guna duit gaji 1st masa sydh keja cashier kat econsave parit buntar.....dapat gaji rm480....beli hp rm400......hp c3 limited edition+8gb memory kad...ok la tu kan sebab mak ndak sydh beli dengan harga yang sama tp memory kad 2gb ja....

13-motorola v3

ni beli sebabnya saja-saja...(boleh pulak saja-saja sydh???)...hehe....tp skrg ni setia pada c3 ja.....lepas-lepas ni tak tau la kot-kot nak tukar hp lg....


sampai cni ja entry kali ni...panjang jugak kan??

assalamualaikum....

1 comment:

  1. Hye...da nfolow awk..follow sy balik yee...thxx :))

    ReplyDelete